Enerji Tasarruf Hesapları

Ana sayfa > Profesyoneller > Enerji Tasarruf Hesapları

Enerji Tasarruf Hesabı Nedir Ve Size Nasıl Bir Fayda Sağlayacak?

Dünyadaki enerji kaynaklarının hızla tükeniyor olması sebebiyle, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu konuları daha da büyük önem kazanmıştır. Türkiye’de harcanan enerjinin %35’i konutlarda tüketilmekte olup, konutlarda tüketilen enerjinin ise %80’i ısınma amaçlı kullanılmaktadır.

Isı kayıplarının önüne geçerek sağlanacak olan enerji tasarrufu, hem aile hem de ülke bütçesi için büyük bir kazanç anlamına gelmektedir. Binalardaki ısı kayıplarına bakıldığında, sarf edilen ısı enerjisinin yaklaşık % 28’inin pencerelerden kaynaklandığı görülmektedir. Dolayısıyla pencereler, bir yapı için sadece görünüş ve konfor anlamına gelmekle kalmaz, aynı zamanda büyük bir de tasarruf kaynağı haline gelmektedir. Günümüzde, gelişmiş teknolojilerle üretilen PVC pencere ve kapı sistemleri çok yüksek ısı yalıtım değerlerine sahiptir. Doğru cam kombinasyonları ile birlikte tercih edildiklerinde, çok düşük ısı iletkenlik değerlerine ulaşılmakta, bu da enerji tasarrufu sağlayarak, yakıt ve soğutma maliyetlerinde ciddi bir kazanç getirerek aile bütçesine katkı sağlamaktadır.

Egepen Deceuninck Enerji Tasarrufu Uygulaması, ülkemizin çeşitli iklim şartlarına göre kullanılan mevcut doğramaların çevre dostu Egepen Deceuninck PVC doğramalar ile değiştirildiğinde, sağlayacağı enerji kazancını ve dolayısıyla yıllar içinde ne kadar para tasarrufu yapacağınızı hesaplamaktadır. Bu hesaplamada kullanıcı tarafından coğrafi konum, mevcut doğrama tanımları, ısıtma ve soğutma tipleri gibi çeşitli veriler seçilmelidir. Bu tanımlara göre, programda mevcut doğrama ile Egepen Deceuninck PVC doğrama sistemleri arasında karşılaştırma yapılarak “yıllık ısıtma” ve “soğutma” kazançları grafik halinde TL olarak oluşturulur. Bu değerler, enflasyon kriterlerini de göz önünde bulundurarak 10 yıllık kazanç tablosu halinde sizlere sunulmaktadır.