Neden Alüminyum?

Ana sayfa > Profesyoneller > Neden Alüminyum?

Alüminyum Enerji Tasarrufu Sağlar

 Giderek azalan dünya enerji kaynaklarının kullanımında ısıtma ve ısının ekonomik kullanımı önem kazanmıştır.

Binalarda ısı yalıtımlı alüminyum doğramalar kullanılarak ısıtılan mahallerden dışarıya ısı kaçması azaltılmaktadır. Ayrıca ısı yalıtımlı doğramaların iç yüzeyleri ısı yalıtımı sayesinde soğumadığından iç mekandaki su buharının yoğuşması, yani terleme olmaz.

Sabit pencerelerde dahi cam ve çerçeve arasından sızan hava ihmal edilemeyecek miktardadır. Ayrıca bu sızıntı bina yükseldikçe artar. Koşulların çok değişik olması doğramalarda uygulanacak yalıtım tekniğinde birçok detayın incelenmesini gerektirir. Alüminyumun sınırsız şekillendirme ve tasarım olanağı, çok karmaşık yalıtım detaylarının ekonomik çözümünü sağlar.

Alüminyum Dekoratiftir

  Alüminyum kullanıldığı mekanda bulunan her türlü cisimile uyum sağlayabilecek en fazla sayıda seçeneği verebilen bir metaldir. Bunun iki temel sebebi vardır:

  • Teknolojik açıdan sınırsız sayıda ve şekilde profil yapılması, yani tasarım esnekliği ve kolaylığı vermesi,
  • Metalik veya lake görünümü verecek şekilde renklendirilebilmesi.

Metalik görünüm, eloksal tekniği ile ayna parlaklığından kahverengi, siyah, mavi, sarı renk tonlarında ve naturel gümüş renginde verilebilir. Lake görünüm ise elektrostatik toz boyama tekniği ile 100‘ü aşkın renk seçeneğine imkan verir.

FİYAT + PERFORMANS + ÖMÜR bileşiminde ALÜMİNYUM RAKİPSİZDİR.

Alüminyum Uzun Ömürlüdür

Bir metalürji ürünü olan ve çağın metali ismini alan ALÜMINYUM bugün bina doğramalarının başlıca malzemeleridirler.

Her iklim koşulunda kullanılabilen ve basit temizlikten başka bakım gerektirmeyen, çok dayanıklı ve uzun ömürlü olan ALÜMINYUM, doğramalar için ideal malzemedir.

Ayrıca alüminyum doğramaların her boyutta yapılabilmesi ve yüksek binalarda uygulanması üstünlük sağlamaktadır.

Alüminyum Çevrecidir

Son yıllarda dünyada gelişen çevre bilinci ülkemizde de öne çıkmaya ve özellikle endüstriyel faaliyetler, çevreye zararları ve yararları açısından sorgulanmaya başlamıştır.

Bu bağlamda çeşitli ürünlerin üretimleri sırasında ve ömürleri sonunda hurda/atık hale geldiklerinde oluşturabilecekleri çevre kirlenmesi önem kazanmıştır. Bu açıdan değerlendirildiğinde alüminyum ürünlerin gerek üretilirken, gerekse kullanıldıkları yerlerde çevre kirlenmesine kaynak olmazlar. Hurdaları yeniden değerlendirilerek yeni ürünlere dönüştürülebilir ve doğaya atılmazlar.

Ayrıca binalarda ahşap doğramaların yerini alarak ahşap kullanımını azaltması ve dolayısıyla kıymetli orman varlıklarının korunmasını sağladığı da bilinmektedir. Sağlam, temiz, sağlıklı, yanmayan, bozulmayan, her iklim koşulunda kullanılabilen, uzun ömürlü ve estetik ürünler yapılabilen alüminyumun çevreci bir malzeme olması da daima tercih edilmesini ve çağın metali vasfını kazanmasını sağlamıştır.

Kaynak: Sayfadaki bilgiler Talsad Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği’nden alınmıştır…